Wie ben ik?

Opleiding:

PABO Leidsche Hogeschool

augustus 1994 -  april 1998

Post HBO opleiding Remedial Teaching (RT)

augustus 2001 -  juli 2003

Basisopleiding kindercoach van Tea Adema

mei 2019


Cursussen:

Met Sprongen Vooruit groep 3 & 4

juni 2014

Met Sprongen Vooruit groep 5 & 6

juni 2015

Leescoördinator

juli 2015

Kanjertraining

maart 2016

Teken je gesprek

mei 2016

Behandelaar dyscalculie

september 2017

Ik leer leren

maart 2018

Ik leer anders

maart 2018

2Hands4Kids Rekenen

juli 2019

Ik ben Reny Rid, geboren en opgegroeid in Zoetermeer. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn oudste gaat naar de middelbare school en mijn jongste gaat naar de basisschool.

Sinds 1998 ben ik werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Na mijn afstuderen heb ik mijn eerste onderwijservaring opgedaan op Het Palet in Den Haag. Daar was ik als leerkracht aangenomen bij twee kleuterklassen om met kleine groepjes aan het werk te gaan. Daarna ben ik inmiddels 18 jaar werkzaam als groepsleerkracht in Zoetermeer. Eerst 13 jaar op basisschool De Buut waar ik met veel plezier gewerkt heb in verschillende groepen. Ook als RT-er ben ik daar werkzaam geweest om de kinderen vooruit te helpen met vooral het technisch lezen. Het is mooi om te zien hoe kinderen dan stapje voor stapje vooruit gaan in het lezen en daardoor steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

De laatste jaren werk ik met veel plezier als parttime groepsleerkracht op Het Noorderlicht in Zoetermeer voor o.a. groep 3 en groep 5.


De weg naar mijn eigen praktijk


Na een paar jaar onderwijservaring te hebben opgedaan als fulltime leerkracht voor een eigen groep, heb ik in 2003 mijn RT-opleiding afgerond om mij nog meer te verdiepen in wat kinderen nodig hebben om vooruit te komen.


Ik wil graag kinderen helpen zichzelf verder te ontwikkelen, zowel cognitief als sociaal-emotioneel. Hoe kan ik ze verder helpen als kinderen ergens tegenaan lopen? Daarbij wil ik zo goed mogelijk aansluiten bij het kind zelf. Wat zijn zijn of haar onderwijsbehoeften en leerstrategieën? Wat heeft hij of zij nodig om eruit te halen wat er in zit, met daarbij het vertrouwen in zichzelf te behouden en/of te vergroten?


Nu mijn twee kinderen wat ouder zijn pas ik dit graag zelf toe één op één of in kleine groepjes in mijn eigen praktijk of op  school.


Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om mijn deskundigheid op niveau te houden, volg ik regelmatig cursussen en workshops. Ook werk ik samen met een aantal RT praktijken in de regio. Wij delen onze kennis en ervaringen, houden intervisie bijeenkomsten en voeren regelmatig collegiaal overleg. Dit doe ik onder meer met:


Kirsten ter Mors

Kirsten Remedial Teaching

Zoetermeer

www.kirstenremedialteaching.nl


Ina van den Heuvel

RT-Z Remedial Teaching Zoetermeer

www.rt-z.nl


Eva den Boogert

Leerplezier

Berkel en Rodenrijs

www.leerplezier.nl


Charlotte Gelauff-Sas

RT Praktijk Hulp met leren

Rijswijk

www.hulpmetleren.nl


  


  Wie ben ik?